3515507_1763_previewMalo ljudi uspeva da u biznisu „promeni pravila igre“. Kada je Alexander Walker 1867.godine kreirao prvi komercijalni blend „Old Highland Whisky“ postavio je nove standarde i pokrenuo revoluciju u industriji pića. Johnnie Walker Blue Label nastao je 1992.godine kao omaž vizionarima Alexandru i njegovom ocu John Walkeru koji su svetu doneli novu dimenziju uživanja u viskiju.

BLEND – Johnnie Walker Blue Label blend predstavlja kombinaciju retkih single malt (ječmenih) i grain (žitnih) viskija. Uglađeni ukus Johnnie Walker Blue blenda dostignut je pažljivim mešanjem viskija koji su svoj karakter i kompleksonst dobili odležavanjem više decenija u hrastovim buradima širom Škotske. Sadržaj tek svakog 10.000 bureta u čitavoj Škotskoj ima potrebne karakterne osobine da bude u sastavu Johnnie Walker Blue blenda, a neki od njih otkupljeni su od destilerija koje odavno ne postoje.

KARAKTERISTIKE – Prepoznatljiv po perfektnom balansu, ukus Johnnie Walker Blue Label-a koketira između svežine i zrelosti. Na mirisu ga karakeriše zaokružen i bogat aromatski kompleks. Već na prvom gutljaju se može preznati eksplozija ukusa koja evocira na arome lešnika, ruže, meda i narandže. Oni iskusniji će primetiti i nagoveštaj dima, čokolade, kubanske cigare i kompota od jabuka. Naknadni ukus je izuzetno dug i evocira na arome pčelinjeg voska.

BOJA – Zlatno žuta sa nijansama ćilibara.

SAVRŠENO SERVIRANJE – Za potpuno uživanje Johnnie Walker Blue Label se servira bez leda u brandy snifter čaši ili u zaobljenijoj čaši za viski.